Opskrifter

Vestjysk pluk selv

Fra jord til bord - grønkål

Opskrift: 3 håndfuld snittede grønkål 30 g mandler eller solikkekerner 40 g parmasan ost 0,5-1 fed hvidløg 3 spiseskefulde olivenolie salt og pebber Hak det hele i foodprocessor eller blender, tilsæt evt. lidt olivenolie efter behag, smag til med salt og pebber. Versegod så er der grønkålspesto - velbekomme

Christoffers ynglings gulerodssuppe

Ingredienser (4 portioner)

400 g gulerødder

1 tynd porre

10 g smør

3 dl vand

1 stk. grøntsagsbouillon terning

25 g fløde ost

50 g pikant ost

timian, salt og peber

fremgangsmåde:

Skrab eller skræl gulerødderne skær dem i skiver, rens porren og skær den i skiver.

Steg poren i smør i en lille gryde, må ikke tage farve.

Tilsæt gulerods skiverne og steg dem med ca. 1 minut.

Tilsæt vand og bouillon terningen, lad det simre til gulerødderne er kogte.

Blend suppen.

kom fløde osten og pikantosten i og lad det koge på lav blus under omrøring til osten er smeltet.

Smag til med timian, salt og peber.

Anret med bacontern, brødcroutoner. 

Velbekomme 😊

Om vinteren får vi gulerodssuppe med kødboller for at drøje lidt på det når drengene tager fra ved aftensmaden 😅

Ærtesuppe med bacon

Ingredienser (2 portioner)

1 frisk løg

1 fed hvidløg

1 håndfuld persille

250 g friske bælgede ærter (eller fra frost)

2 dl grøntsagsbouillon

1/2 dl piskefløde

100 g bacontern

brødcroutoner

cashewnødder m. salt

Fremgangsmåde:

Rist bacontern, tag dem af panden. Brug overskydende fedt til at svitse løg, hvidløg og persille i uden at det tager farve.

Tilsæt ærter og bouillon

Lad det simre i 6-7 minutter

Blend suppen

Smag til med fløde, salt og peber

Anret med bacontern, brødcroutoner og cashewnødder.

Velbekomme 😊

opskriften er tyv stjålet fra vores gode venner fra Midtfyns Pluk Selv 😘